MOTOROSOKRÓL NEM CSAK MOTOROSOKNAK! 

 

AMI A KÖZÚTI ELSŐSEGÉLY OKTATÁSBÓL KIMARADT...

 

 

Annak ellenére, hogy a motoros balesetek száma bár néhány éve csökkenő tendenciát mutat, a balesetek kimenetelének súlyosságának további romlása figyelhető meg. Mialatt a motoros balestek megelőzésére egyre nagyobb hangsúlyt fektetnek, a motoros sérültek helyszíni elsősegélynyújtására alig fordítanak figyelmet!

 

Az elmúlt évek tapasztalati alapján, és a közúti elsősegély tanfolyamokon felmerülő kérdések is arra sarkaltak, hogy külön, speciálisan összeállított ismeretanyagra lenne szükség. Ezek alapján került összeállításra a motoros elsősegélynyújtási tananyag.

A elsősegélynyújtókban felmerülő kérdések és kétségek eloszlatása, egy biztos tudás és gyakorlat megszerzése a cél! Mindezt speciális oktatási eszközökkel (Ambu–sebimitációs-fantommal, műsebekkel stb.) kerülnek megvalósításra.

A kezdeményezést a Budapesti Rendőrfőkapitányság Motoros Alosztálya, és a Pilisi Sólymok is örömmel fogadták és az elsők között vettek részt a képzésben.


Pest Megyei Rendőrség Motoros Alosztálya: 2013

Hungária Rendőr Egylet: 2013, 2014, 2015, 2016 és 2017

Gomby Motor www.gombymotor.hu : 2013, 2014, 2015, 2016 és 2017

 

Ők már felismerték a motoros elsősegély fontosságát! Sági Tibornak és Gombkötő Ferencnek köszönhetően a vezetéstechnikai tréningbe beépítve tanulhatták meg a résztvevők a motoros sérülteknek az elsősegélynyújtását.

Időigénye: 1-4 óra. Az óraszámok a létszámtól és az alapképzettségtől, igényektől függően változhatnak.

Érdeklődni: Horváth Katalin 06/20 293-94-91 számon vagy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen